Mira

Concertfotografie is nog steeds een van de “disciplines” waar ik in de fotografie nog graag aan mee doe. Eigenlijk beschouw ik deze vorm van fotografie eerder als een vorm van ontspanning. Ik doe er helemaal mijn zin en zoiets werd reeds door Stef Bos sterk gewaardeerd (in die mate dat al de foto’s op zijn site van mijn hand komen).

Mira trad onlangs op in het Rivierenhof in Antwerpen in het voorprogramma van Stef. Van het een kwam het ander en voor we er beiden erg in hadden zaten Mira en ik “Tête à tête” in een Opwijks sterrenrestaurant (samen met de twee geluidstechnici, maar dat zeggen we er even niet bij) voor het solo optreden van Mira in cc Hof ten Hemelrijk van een heerlijke maaltijd te genieten en te praten over zaken zoals de muziekindustrie, de fotografie en de andere dingen des levens. Om maar te zeggen, een “toffe madam”.

Ga zeker eens naar de site van Mira en – beter nog – laat u eens zien op een van haar concerten. In afwachting daarvan vindt u hier een paar sfeerbeelden. Meer op mijn flickr pagina.

Eva


Ik luister graag naar muziek. Ik beken, ik ben er een beetje aan verslaafd. Wanneer ik geen opdrachten heb en thuis mijn beelden aan het verwerken ben – of blog, voor de verandering – dan staat de muziek steevast op.

De combinatie tussen muziek en fotografie is helemaal te gek. Daarom tracht ik hier en daar wat concertjes en optredens mee te pikken en als het even kan te fotograferen.

Dit jaar mocht ik van Stef Bos – voor wie mijn respect heel groot is – zijn tour vastleggen. Bij Eva De Roovere heb ik mezelf uitgenodigd, omdat haar plaat “de jager” zoveel indruk op me gemaakt heeft. Vlaamse rootspop wordt haar stijl genoemd. Ik noem het steevast “uitstekend aanstekelijke muziek”.

Ik was zelfs zo onder de indruk, dat ik besloten heb gitaar te leren spelen (een oude jongensdroom). Maar daarover later meer.

Fantastig toch.

Stef Bos


Het begon ooit in de “Blue Orange”, een koffieshop in Stellenbosch – Zuid-Afrika, als een informeel gesprek. Daarop volgde een fotoreeks naar aanleiding van een concerttour in Zuid-Afrika. En het eindigde in het fotograferen van de tour “Storm” dit jaar in België in Nederland.

Stef Bos is iemand die je leert appreciëren als je er open voor staat. Van een paar gekende singeltjes op Radio 2 leer je hem zeker niet kennen. Wel als je intiem met hem en zijn band de voorbereiding van zijn nieuwe tournee volgt, verschillende optredens met hem meemaakt en gezellige – maar steeds diepgaande – gesprekken met hem hebt.

Hier een impressie van Stef in het Rivierenhof in Antwerpen.