Sporta

Er zijn zo van die foto’s waarvan dat je zegt “die zou ik graag zelf gemaakt hebben” …. Je weet wel, je slaat een tijdschrift of magazine, of webpagina, of boek … open en je valt op een beeld waar je eigenlijk een beetje jaloers bent op de fotograaf die het gemaakt heeft.

Wel, zoiets is me al dikwijls overkomen, maar jammer genoeg nog niet echt met mijn eigen beelden.

Tot een tijdje terug. Ik was bezig aan een grote opdracht voor de nieuwe centrumbrochure van Sporta, waar ik heel wat beelden voor moest maken in de sportieve sfeer. Een daarvan was een beeld in het kader van atletiek.

We trokken daarvoor naar de piste, waar we uiteindelijk hulp kregen van iemand die zijn training aan het afwerken was en wou meehelpen om een beeld te creëren.

Onderstaande foto werd gemaakt na een tiental pogingen om zowel het steunbeen als het andere been op de juiste plaats te krijgen. In high-rez zie je nog de beweging die in het bovenste been zit. De scherpte komt ook door het gebruik van 2 flitsen die zorgen voor de belichting op de benen.

Foto gemaakt met Nikon D3x.

Architectuur en Sport

Soms moet je al eens iets voor jezelf doen. Zoals wat sport. Of architectuurfotografie. Of waarom niet beide?

Al jaar en dag rij ik regelmatig voorbij het gebouw van Metaleuven aan de Leuvense vaart, en al even lang denk ik bij mezelf “dit moet ik toch eens fotograferen”. En hoewel het maar een boogscheut (letterlijk bijna) van mijn deur is, komt het er gewoon nooit van.

Tot vorige week, toen ik naar huis reed na wat opnamen en ik voorbij het gebouw kwam.

Snel stelde ik mijn driepoot op, haalde het toestel boven, schroefde er een PC-lens op (24mm Perspective Control), maakte de compositie en begon te fotograferen.

Wat ik niet voorzien had – wel, ik had daar gewoon niet bij stil gestaan – was dat door het goede weer er heel wat fietsers en joggers voorbij kwamen.

En zo ontstond uiteindelijk onderstaand beeld.