Sporta cover – the winning photograph …

Twee berichtjes terug vroeg ik naar jullie mening over welke van de 2 mogelijke foto’s op de cover voor de sporta brochure het zou moeten halen. De reacties waren interessant en de argumenten – of je nu voor het ene of het andere koos – daarom eigenlijk allemaal correct.

Uiteraard wist ik op dat ogenblik al wat de keuze geworden was, namelijk die met de 5 sporters op (cover A).

De reden daarvoor was ook duidelijk; de foto moest namelijk het beeld geven van een organisatie waar allerhande soorten sporten konden gedaan worden. De foto met de basketbalspeelster – hoewel die grafisch en stylistisch waarschijnlijk een grotere impact hebben – voldoeed daar gewoon niet aan. En dus was de keuze van de redactie logisch en voor de hand liggend.

Bedankt trouwens voor al jullie reacties!

Sporta

Er zijn zo van die foto’s waarvan dat je zegt “die zou ik graag zelf gemaakt hebben” …. Je weet wel, je slaat een tijdschrift of magazine, of webpagina, of boek … open en je valt op een beeld waar je eigenlijk een beetje jaloers bent op de fotograaf die het gemaakt heeft.

Wel, zoiets is me al dikwijls overkomen, maar jammer genoeg nog niet echt met mijn eigen beelden.

Tot een tijdje terug. Ik was bezig aan een grote opdracht voor de nieuwe centrumbrochure van Sporta, waar ik heel wat beelden voor moest maken in de sportieve sfeer. Een daarvan was een beeld in het kader van atletiek.

We trokken daarvoor naar de piste, waar we uiteindelijk hulp kregen van iemand die zijn training aan het afwerken was en wou meehelpen om een beeld te creëren.

Onderstaande foto werd gemaakt na een tiental pogingen om zowel het steunbeen als het andere been op de juiste plaats te krijgen. In high-rez zie je nog de beweging die in het bovenste been zit. De scherpte komt ook door het gebruik van 2 flitsen die zorgen voor de belichting op de benen.

Foto gemaakt met Nikon D3x.