Van workshop model naar cover girl – ‘t is maar een flitsje ver …

Het klinkt als de titel van een nieuwe workshop: van workshop model naar cover girl, en dit naar analogie met “from speedlight to lightroom”.

Wel, het was tijdens de aangepaste versie van deze laatste workshop, die we begin augustus in Leuven gehouden hebben, dat onderstaande foto gemaakt werd.

De cursisten hadden we in een aantal kleine groepjes ingedeeld om zo bepaalde aspecten van flitsofotgrafie te kunnen “belichten” (heb je hem?).  In de lesruimte hadden we een witte “infini” geplaatst en de curisten vroegen hoe je die wit kan krijgen, of hoe je die juist donker houdt.  Na wat geëxperimenteer met de belichting vroeg ik nog snel aan model Shauni of ze nog even wou poseren voor mij terwijl ik een paar shots kon maken van haar.

Veel meer dan 2 Nikon SB900 speedlights – in het CLS-systeem – die ik door 2 paraplu’s stuurde, heb ik hiervoor niet nodig gehad om onderstaande foto te creëren.  Daarnaast  heb ik wel nog gebruik gemaakt van een zilveren reflector om licht terug te kaatsen, zodat Shauni vrij egaal belicht werd.  Het resultaat werd uiteindelijk gebruik voor de cover van Shoot magazine, waarin collega Piet Van den Eynde en ik een artikel geschreven hebben over hoe te werken met het Nikon CLS-systeem.

 

 

Cover for Shoot magazine, shot during a workshop on flash photography

 

En zo kom je als model voor een workshop uiteindelijk toch nog op de cover van een schitterend fototijdschrift terecht.

 

Deze Shoot is vanaf vandaag te verkrijgen in de betere dagbladhandel!

 

Sporta cover – the winning photograph …

Twee berichtjes terug vroeg ik naar jullie mening over welke van de 2 mogelijke foto’s op de cover voor de sporta brochure het zou moeten halen. De reacties waren interessant en de argumenten – of je nu voor het ene of het andere koos – daarom eigenlijk allemaal correct.

Uiteraard wist ik op dat ogenblik al wat de keuze geworden was, namelijk die met de 5 sporters op (cover A).

De reden daarvoor was ook duidelijk; de foto moest namelijk het beeld geven van een organisatie waar allerhande soorten sporten konden gedaan worden. De foto met de basketbalspeelster – hoewel die grafisch en stylistisch waarschijnlijk een grotere impact hebben – voldoeed daar gewoon niet aan. En dus was de keuze van de redactie logisch en voor de hand liggend.

Bedankt trouwens voor al jullie reacties!

Cover Kiezen

Indien u mocht kiezen, als fotograaf, welke foto op de cover zou komen, voor welke optie zou u kiezen. En waarom?
Indien u mocht kiezen, als art-director, die zijn/haar brochure opmaakt in functie van de potentiële klant, voor welke optie zou u kiezen? En waarom?

Hieronder vindt 2 covers, gemaakt voor 1 brochure. Vermits brochures maar met 1 cover komen, moet er eentje sneuvelen … welke zou u naar de eeuwige cover jachtvelden sturen ….?

Indien u via dit blog moeilijk kan reageren (door login toestanden en zo) kan je ook je mening kwijt op

http://www.jurgendoom.be/blog

Cover A

Cover B