Bedrijfsvideo: videoproductie voor Kingspan Unidek

Posted on

Bedrijfsvideo

Naast fotografische activiteiten bied ik ook videoproducties aan.  De bedrijfsvideo die ik maak is vaak een opdracht die ik aanneem in de industriële sfeer, waarbij er beeldmateriaal moet gemaakt worden om een productieproces, assemblage, uitvoering of dienst duidelijk te maken.  Vaak gaat het gepaard met een interview van de verantwoordelijke van het project, de begunstigden of de persoon die het meest afweet van wat er gebeurt.

Voor Kingspan Unidek mocht ik reeds meerdere producties maken, waarbij men steeds beelden wou  van de uitvoering van werken op de werf, waaronder een interview met één van de belanghebbenden moest gebeuren.

Onderstaande video toont het plaatsen van platdakisolatie op een particuliere woning in een gebied dat in de winter blootgesteld wordt aan extreme koude en in de zomer aan hitte.  Het pand ligt bovendien op een heuvel en is dus blootgesteld aan de wind.

https://vimeo.com/manage/288169633/v2/embed

Eén van de troeven die ik dergelijke klanten kan bieden is dat ik naast het beeld- en audiomateriaal ook een goede kennis heb van het onderwerp zelf. In een vorig leven hield ik met als bouwkundig ingenieur zelf bezig met deze materie.  En hoewel dit al lang tot een ver verleden behoort, kan ik die kennis nu goed gebruiken om relevant beeld- en audiomateriaal aan te leveren.  Of zoals een klant me onlangs vertelde: “eindelijk iemand die ook begrijpt wat hij aan het doen is voor ons”.  Een compliment dat ik me graag laat geworden!